De liefde volgens YouTube

We beginnen vanzelfsprekend met dierenliefde
Kat houdt van muis
Hoera, sneeuw
Wij testen ons maximum drijfvermogen

‘Wat is dat voor vogel?’ een mooi verhaal uit Griekenland, over respect voor je ouders.

Dan moet je omgekeerd als vader ook van je kind houden, natuurlijk. Effectieve reclamespot.
Nog een pracht van een reclame, maar nu voor moederdag. Te Amo, mama. Uit Brazilie.

Wacht op mij, zingen the Mills Brothers, de beste close harmony groep ooit. Till then

Free Hugs, het grote succesverhaal van YouTube. Depressieve Australische jongen gaat naar een feestje, en wordt daar omhelsd door iemand die hij niet kent. Hij merkt wat een positief effect een omhelzing kan hebben, en begint Free Hugs uit te delen. Wereldwijd nagevolgd. Een van de meest bekeken videoclips aller tijden, nu al rond de 67 miljoen kijkers.

Lekker dicht op de huid deze clip van Gustav Johansson voor de band Karl X Johan

Post-it Love. Schattige film over een liefde die opbloeit temidden van het kantoormeubilair.

Dit filmpje kreeg ik anoniem toegestuurd. Terwijl het gewoon een advertentie is voor Hans Anders, maar dan in Duitsland. Car Lovers.

Zigeunermeisjes in Engeland trouwen rond hun 17e. Mannen vinden ze wel interessant, maar de echte liefde wordt toch bewaard voor iets anders. Dit zijn de eerste minuten van een fraaie documentaire, gemaakt voor BBC Channel Four. My Big Fat Gipsy Wedding.

Liefde die wringt. Die kunnen we dan het beste laten bezingen door
Zarah Leander, een artieste waar ook alles aan wrong. Kwam uit Zweden naar Duitsland op het moment dat Marlene Dietrich uit Duitsland vertrok, in de jaren dertig. Werd een ster van de Nazi’s, terwijl ze zelf geen Nazi was. Een lied, voor haar gemaakt door Bruno Balz, die als homo veel gevaar liep onder het Hitlerregime: Kann denn Liebe Sunde sein?

Triangulo Amoroso. Driehoeken in soorten en maten.

Driehoek op zijn Nigeriaans, de catharsis van een driehoeksverhouding in een “Nollywood” film. Vergeet niet (zegt Sanda) dat dit de op een na grootste filmindustrie in de wereld is.

Driehoek op zijn Israëlisch. Deze scene komt, geloof het of niet, uit een soap die jarenlang heeft gedraaid op de Israëlische TV. Dit is uit aflevering 18.

Driehoek in Hong Kong.

First Love, animatie over de gevaren van de liefde door Barry Pilling op muziek van The Maccabees. Deze jongen heeft niets meer nodig dan een blocnote en een paar viltstiften.

Onvermijdelijk thema: liefdesverdriet.
Mooi in beeld gebracht door een animator, die werkt in de traditie van Woody Allen. Lev Yilmaz : I am not gonna think about her

Liefdesverdriet in Beirut door de band Mashrou Leila, dit nummer heet Fasateen

Breakups – the series. Dit is nummer 37 uit een reeks toneel-improvisaties. Een duo speelt dat ze hun relatie opbreken. Sommige van deze theatersporters zijn buitengewoon goed. Zoals Tim and Mary, op Vimeo. Sommige delen uit de reeks staan op YouTube, in een mindere kwaliteit.

Voordat je een film van 9 minuten opneemt in een YouTube avond moet er wel iets gebeuren. Dit is een juweel in HD, van Vimeo. World Builder. Volgens de makers hebben ze 1 dag gefilmd, en daarna twee jaar achter de computer gewerkt om deze productie in elkaar te zetten.

Het slotakkoord van een filmavond over de liefde. In het Tjechisch, volgens de inzendster van deze clip de taal die de oorspronkelijke bedoelingen van de makers het best tot hun recht laat komen.
Čarodějky z Eastwicku – Dvořákův violoncello concerto